Köögi töötasapinnad
Köögi töötasapinnad on teie köögi nägu. Kas see jääb kauniks, puhtaks ja kestvaks, sõltub suures osas teie valikust.
- Mõõtmine
- Valmistamine
- Transport
- Paigaldamine
1. Köögi töötasapinna servatöötlus
Standartsed – madala hinnaga
![]() |
![]() |
faasitud | ümardatud, maksimaalne raadius R ≤ 3 |
Mittestandartsed kivist köögitasapinnad – hea hind!
![]() |
|
![]() |
1/2 ümar | 1/3 ümar | täisümar |
Ümarduse raadius vastavalt teie soovile
![]() |
hainina |
Eksklusiivsed, keeruka teostusega – kallim hind
![]() |
![]() |
antiik |
vertikaalprofiili liimimine 45 ° nurgaga, mis imiteerib kivi paksust, vastavalt teie soovile |
2. Köögitasapinna materjalid
Me valmistame tööpinda kööki graniidist ja kvartsist.
Kvarts töötasapind
Kvartskivi (tehiskivi, kunstkivi) - on ökoloogiliselt puhas materjal, mis koosneb 95% ulatuses peenestatud graniidist ja kvartsipurust, ülejäänud 5% – on looduslik polüestervaik ja värvipigmendid.
Tänapäeval võib kõige ideaalsemaks materjaliks köökides kasutatavate töötasapindade valmistamiseks pidada kvartsi. Kvarts peab vastu teravate köögiriistade survele. Kui selle pinnale läheb maha äädikat või sidrunimahla, ei mõjuta see aglomeraadi kuju ega värvust. Kvartsist köögi tööpinnad ei ima vedelikke, need lihtsalt valguvad pinnale laiali. Nii ei jäta kohv, tee ega muud värvilised toiduained töötasapinnale mingeid jälgi.
Vaata rohkem 98 kvartskive siit
Kas tahad teada rohkem kvartsist töötasapinnast? Loe:
- Kvartsist töötasapindade ajalugu
- Välimus
- Kvartskivi võimalus täpselt kontrollida kivi välimuse
- Tootmisprotsess
- Hooldamine
- Hügieenilisus
- Keskkonnasõbralikkus
- Temperatuurikindlus
- Järeldused ja kokkuvõtted
- Tagasiside ja arvamused
Graniit töötasapind
Graniit töötasapind on füüsiliselt tugev, vastupidav kuumusele ja vähese imavusega. Graniiti ei ole lihtne kriimustada, kuid sellele vaatamata soovitame oma töötasapinnal alati lõikelaudasid ja kuumaaluseid kasutada – nüriks võivad muutuda Sinu noad.
Kuigi graniidi poorsus on väike, võib ta siiski teatud määral vedelikke sisse imada, mistõttu tuleks ümber aetud vedelikud koheselt ära pühkida, sest lastes neil pikalt töötasapinnale jääda, võivad nad vaatamata kuivamisele jätta jälgi, mida võib olla keeruline või lausa võimatu eemaldada. Heledamast graniidist töötasapinnad on reeglina imavamad ja plekkidele vastuvõtlikumad, mistõttu peaks nendega hoolikam olema.
Sõltuval kasutustihedusest tuleks töötasapinda aastas kord või kaks ka spetsiaalse tihendusvahendiga töödelda, et vähendada kivi imavust ning kindlustada oma graniitpinna pikk sära. Igapäevaselt piisab puhastamiseks üldiselt ainult niiskest lapist.
Kivist köögitasapindade põhiiseloomustused
Loomustus | Kvarts | Graniit | Marmor |
Tugevus | jah | jah | ei |
Niiskuskindlus | jah | jah | jah |
Hügieenilisus ( bakterivabadus) | jah | ei | ei |
Ökoloogiliselt puhas koostis | jah | jah | jah |
Happekindlus | jah | ei | ei |
Kindlus toiduvärvide mõju suhtes | jah | ei | ei |
Kindlus olmekeemia mõju suhtes | jah | ei | ei |
Temperatuurikindlus | jah | jah | jah |
Hoolduse lihtsus | jah | ei | ei |