Kvarts töötasapinna hügieenilisus

Töötasapindade hügieenilisus – esmalt on see nende sellises puhtuses hoidmises, et tööpinnal poleks mikroobide või bakterite jälgigi, mis toituvad toiduvalmistamise ajal tekkinud mikroskoopiliste toidu jäänustega.

Kusjuures bakterid ja mikroobid võivad peituda ka näiliselt puhtal ja pestud pinnal.

Nad peituvad pisikestes poorides, mis eksisteerivad kõikides materjalides: puidus, marmoris, graniidis. Kahjulikud mikroorganismid kasutavad ka pinnakahjustusi: väikesed kriimustused, sisselõiked, mida võib näha palja silmaga akrüül-, puidu- ja plastpindadel.

Lisaks kahjulikud organismid efektiivselt kasutavad ebaühtlase „matistatud“ pinna reljeefi, mis esineb lamineeritud ja akrüülplaatidel.

Aga kvartsist töötasapinnad on täielikult hügieenilised ja kaitstud bakterite ja mikroobide eest. Mõelge ise: kvartspindades puuduvad poorid, kvartsi sisse ei sattu niiskus ega mikroorganismid. Kvartspind on väga vastupidav erinevate kriimustuste tekkimise suhtes, see tähendab, et ka siin mikroorganismidel pole kusagil ennast peita. 

Ja lõpuks, köögi töötasapindadeks traditsiooniliselt kasutatakse poleeritud kvartskivi sileda, läikiva pinnareljeefiga.

Hügieenilisuse mõttes kvartskivi võib võrrelda roostevaba terasega – mis on omamoodi puhtuse eeskuju. Kuid võrreldes roostevaba terasega, kvartskivi hakkab rõõmustama omaniku ideaalse pinna välimusega isegi pärast pikaajalist kasutamist. Ja mis on kõige tähtsam – ainult kvartsil on tohutu värvivalik sadade ilusate kivivärvide seas, mis ideaalselt sobib kokku igasuguse köögi kujundusega.

Lisage eskiis/projekt (olemasolu korral)